11 Ekim 2012 Perşembe

MAKLUBE NEDİR, NASIL YAPILIR ?




طَبْخَةُ  الْمَقْـلُوبَة مَعَ  سَلَطَةِ  الْخَضَارِ  وَ اللَّبَـنِ .

Tabhatu’l-maklûbe ma’a salatati’l-hadâr ve’l-leben

Yeşil salata ve yoğurt ile maklube yemeği








Arap ülkelerinde bilinen bir pilav çeşididir.

Yapılışı: 
4 adet patates, 2-3 adet patlıcan, 2 adet kabak soyulur. Yuvarlak olarak doğranır. Yağda kızartılır.1 ölçü pirinç, sıcak suyla ıslatılır. 1 kilo kuşbaşı et, kendi suyunu salıp çekinceye dek pişirilir, suyunu çekince biraz tereyağı ile kavrulur. Tekrar sıcak su ilave edilerek iyice pişirilir. Islatılmış pirinçler süzülerek başka bir tencerede yağda kavrulur. Maklubenin pişirileceği geniş bir tencere alınır. En alta patates, üstüne et, gene patates ve üstüne kabak ilave edilir. En üste, başka tencerede yağla kavrulmuş olan pirinçler ilave edilir. Pilavın ölçüsüne göre su konur, tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra, düz bir tepsiye, tencere ters çevrilir. Üzerine yağda pembeleştirilmiş çam fıstığı serpilir.

Tarifin Arapça versiyonunda, içine haşlanmış karnabahar da konuyor.







Arapça Wikipedia’ya baktığımda bulduğum bilgiyi sizler için Türkçeye çevirdim:


KAYNAK:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder