طَبْخَةُ الْمَقْـلُوبَة مَعَ سَلَطَةِ الْخَضَارِ وَ اللَّبَـنِ .
|
Tabhatu’l-maklûbe ma’a salatati’l-hadâr ve’l-leben
|
Yeşil salata ve yoğurt ile maklube yemeği
|
Arap ülkelerinde bilinen bir pilav çeşididir.
Yapılışı:
4 adet patates, 2-3 adet patlıcan, 2 adet kabak
soyulur. Yuvarlak olarak doğranır. Yağda kızartılır.1 ölçü pirinç, sıcak suyla
ıslatılır. 1 kilo kuşbaşı et, kendi suyunu salıp çekinceye dek pişirilir,
suyunu çekince biraz tereyağı ile kavrulur. Tekrar sıcak su ilave edilerek
iyice pişirilir. Islatılmış pirinçler süzülerek başka bir tencerede yağda
kavrulur. Maklubenin pişirileceği geniş bir tencere alınır. En alta patates,
üstüne et, gene patates ve üstüne kabak ilave edilir. En üste, başka tencerede yağla
kavrulmuş olan pirinçler ilave edilir. Pilavın ölçüsüne göre su konur, tuz ve
karabiber eklenip kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra, düz bir tepsiye,
tencere ters çevrilir. Üzerine yağda pembeleştirilmiş çam fıstığı serpilir.
Tarifin Arapça versiyonunda, içine haşlanmış
karnabahar da konuyor.
Arapça Wikipedia’ya baktığımda bulduğum bilgiyi
sizler için Türkçeye çevirdim:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder