Bildiğimiz kahve, kahve bitkisinin çekirdeklerinin
öğütülmesiyle elde ediliyor. Yemenliler ise, bu kahve çekirdeklerinin
kabuklarını atmayıp, kaynatıp içiyorlar. Ve bunun binlerce yıllık eski bir
gelenek olduğunu söylüyorlar.
Bu kahveye ( قهوة القشر kahve’l-kişr
:kabuk kahvesi) adı veriliyor. Yemenliler bu kahvenin zayıflamaya yardımcı
olduğuna inanıyorlar.
Hazırlanışı: Kahve çekirdeğinin kabukları suya
konur. Kısık ateşte kaynatılır. Ve biraz zencefil eklenir. Bazen de tarçın
konur. İsteğe göre şekerli veya şekersiz servis edilir.
Konu ile ilgili haberi
izlemek için tıklayın:
Kahve
|
Kahve
|
قَهْوَة
|
Kahve
taneleri, kahve
|
Bunn
|
بُنّ
|
Kabuk
|
Kişr
|
قِشْر
|
Kabuklar
|
Kuşûr
|
قُشُور
|
Kabuk
kahvesi
|
Kahvetu’l-kişr
|
قَهْوَة
الْقِشْر
|
Yemenliler
|
Yemeniyyûne
|
يَمَنِيُّونَ
|
Zencefil
|
Zencebîl
|
زَنْجَبِيل
|
Tarçın
|
Kirfe
|
قِرْفَة
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder