6 Kasım 2013 Çarşamba

YEMEN USULÜ KAHVE





Bildiğimiz kahve, kahve bitkisinin çekirdeklerinin öğütülmesiyle elde ediliyor. Yemenliler ise, bu kahve çekirdeklerinin kabuklarını atmayıp, kaynatıp içiyorlar. Ve bunun binlerce yıllık eski bir gelenek olduğunu söylüyorlar.

Bu kahveye ( قهوة القشر kahve’l-kişr :kabuk kahvesi) adı veriliyor. Yemenliler bu kahvenin zayıflamaya yardımcı olduğuna inanıyorlar.

Hazırlanışı: Kahve çekirdeğinin kabukları suya konur. Kısık ateşte kaynatılır. Ve biraz zencefil eklenir. Bazen de tarçın konur. İsteğe göre şekerli veya şekersiz servis edilir. 


Konu ile ilgili haberi izlemek için tıklayın:




Kahve

Kahve

قَهْوَة

Kahve taneleri, kahve

Bunn

بُنّ

Kabuk

Kişr

قِشْر

Kabuklar

Kuşûr

قُشُور

Kabuk kahvesi

Kahvetu’l-kişr

قَهْوَة الْقِشْر

Yemenliler

Yemeniyyûne

يَمَنِيُّونَ

Zencefil

Zencebîl

زَنْجَبِيل

Tarçın

Kirfe

قِرْفَة







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder