16 Kasım 2013 Cumartesi

MİMAR SİNAN ÇARŞISI : 2




Bu yazının birinci bölümünü okumak için linki tıklayın:






Hat, tezhip ve minyatür örnekleri:



İsmek Batı Ataşehir şubesinde açılan kurs branşları:







Vav kafeden görünüm:





Hediyelik Safranbolu ev maketleri ve bastonlar:



Çarşının idari bölümünün olduğu koridor:


Diyanet Vakfı Yayınevinden aldığım kitaplar:

Bu kitap, Hamza Konakçı ve Veysel Yener tarafından hazırlanmış. El- miftah (anahtar) isimli bu kitap, başlangıç seviyesinde gramer bilgisi, alıştırmalar ve bol miktarda renkli resim içeriyor. Etiket fiyatı: 15 tl



Bu kitap, temel seviyede Arapça bilenlerin çeviri uygulamasına yönelik olarak hazırlanmış. Alıştırmaların cevaplarının kitabın arkasında verilmesi çok iyi. Çünkü daha önce aldığım buna benzeyen kitaplarda cevap anahtarı olmadığından kitap işlevsizleşiyordu. Yazarı Doç. Dr. Osman Şahin, OMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim dalı öğretim üyesi.


Etiket fiyatı: 16 tl




2175 sayfalık devasa bir hacme sahip bu sözlük, Yrd. Doç. Dr. İlyas Karslı tarafından yıllar süren bir çalışma sonucu hazırlanmış. Sözlüğün hazırlanmasında faydalanılan kaynakların sadece isimleri (bibliyografya kısmı) 8 sayfa tutuyor. 2013 basımlı oluşu nedeniyle dile sonradan giren pek çok yeni kalıp ve kelime var. Bol miktarda örnek, ayet, hadis ve şiire yer verilmiş. Alanında büyük bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum. Evde nerdeyse 9-10 sözlüğüm olmasına rağmen gene de bunu aldım.

Etiket fiyatı: 95 tl

(Diyanet yayınevinde indirim vardı. Alış fiyatı: 75 oldu)





Nasrettin Hoca, Mevlana Celaleddin Rumi gibi başlıkları olan bu hikayelerin mavi renkte olanları 2. düzeydeki öğrencilere, pembeler 1. düzeydeki öğrencilere göre hazırlanmış. Son sayfada bilinmeyen kelimeler verilmiş.
Etiket fiyatı: 4,5 tl




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder