Bu yayının ilk bölümünü okumak için tıklayın:
Shiitake mantarı, susam yağı, beş tahıl, dut yaprağı
çayı:
Kırmızı kilden beyaz porselen pirinç tabağı seti:
Bronz yemek kapları:
Soya fasulyesi sütü:
Sarı krizantem çayının katarakt, tansiyon, sindirim
rahatsızlıkları, presbiyopi gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.
Jap-chae: ıspanak, havuç, mantar, inek eti ve
soğanla kaynatılarak kızartılmış noodle’dır. Japchae, dünyada Kore’yi temsil eden meşhur
Bulgogi, Galbi gui ve Bibimbap gibi yemeklerden bir tanesidir.
Bulgogi: Sığır eti ile hazırlanır.
Bibimbap: Sebze, et sote, twitak ( kurutulmuş veya
kızartılmış deniz yosunu) ve pirinç karışımı ile hazırlanır.
Gujeolpan: 8 farklı sebze ve et ile yapılır.
Tteok: Pirinç keki
Sinseollo: İçinde domuz eti, tavuk, sığır eti, sığır
ciğeri, deniz hıyarı, işkembe, kefal gibi birbirinden alakasız 25 çeşit
malzemenin bulunduğu bir yemek.
Tteok galbi:Kaburga köftesi
Samgyetang: Tavuk, ginseng, hünnap ve pirinçle
yapılan bir yemek
Kırmızı ginseng çayları, enerji barları vs.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder