23 Eylül 2013 Pazartesi

SULTANAHMET GEZİSİ - 4 (KORE ÜRÜNLERİ)




Bu yayının ilk bölümünü okumak için tıklayın:



 Shiitake mantarı, susam yağı, beş tahıl, dut yaprağı çayı:




Kırmızı kilden beyaz porselen pirinç tabağı seti:



Bronz yemek kapları:



Soya fasulyesi sütü:



Sarı krizantem çayının katarakt, tansiyon, sindirim rahatsızlıkları, presbiyopi gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. 











Jap-chae: ıspanak, havuç, mantar, inek eti ve soğanla kaynatılarak kızartılmış noodle’dır.  Japchae, dünyada Kore’yi temsil eden meşhur Bulgogi, Galbi gui ve Bibimbap gibi yemeklerden bir tanesidir.



Bulgogi: Sığır eti ile hazırlanır.



Bibimbap: Sebze, et sote, twitak ( kurutulmuş veya kızartılmış deniz yosunu) ve pirinç karışımı ile hazırlanır.




Gujeolpan: 8 farklı sebze ve et ile yapılır.


Tteok: Pirinç keki



Sinseollo: İçinde domuz eti, tavuk, sığır eti, sığır ciğeri, deniz hıyarı, işkembe, kefal gibi birbirinden alakasız 25 çeşit malzemenin bulunduğu bir yemek.




Tteok galbi:Kaburga köftesi



Samgyetang: Tavuk, ginseng, hünnap ve pirinçle yapılan bir yemek






Kırmızı ginseng çayları, enerji barları vs.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder