Tirit, doğranmış ekmeğin veya yufkanın üstüne et
suyu ve et dökülerek yapılan bir yemek çeşididir. Üzerine patlıcan, kabak,
patates gibi sebzeler de eklenebilir. Arap Körfezi’ndeki ülkelerde ve Irak gibi
diğer arap ülkelerinde ana yemeklerdendir. 
Arapça’da serîd olarak adlandırılır. 
| 
   
Tirit 
 | 
  
   
Serîd 
 | 
  
   
ثَرِيد 
 | 
 
 Konu ile ilgili video:
Videodaki ilk cümle:
| 
   
يُعْتَبَرُ
   الثَّرِيدُ  مِنَ 
  الْأَكَلَاتِ  الْخَلِيجِيَّةِ  الشَّهِيرَة  وَ خَاصَّةً  فِي  دَوْلَةِ  الْإِمَارَاتِ 
 | 
 
| 
   
Yuğteberu’s-serîd
  mine’l-ekelâti’l-halîciyyeti’ş-şehîra ve hâssaten fî devleti’l-imârât. 
 | 
 
| 
   
Tirit,
  Arap Körfezi’nin meşhur yemeklerinden sayılır, özellikle de Birleşik Arap
  Emirlikleri Devletinde.  
 | 
 
| 
   
Sayılır,  addedilir 
 | 
  
   
Yuğteberu 
 | 
  
   
يُعْتَبَرُ 
 | 
 
| 
   
Tirit 
 | 
  
   
Es-serîd 
 | 
  
   
الثَّرِيدُ 
 | 
 
| 
   
-den 
 | 
  
   
Min 
 | 
  
   
مِنْ 
 | 
 
| 
   
Yemekler 
 | 
  
   
El-ekelât 
 | 
  
   
الْأَكلَات 
 | 
 
| 
   
Körfeze
  ait 
 | 
  
   
El-halîciyye 
 | 
  
   
الْخَلِيجِيَّة 
 | 
 
| 
   
Meşhur 
 | 
  
   
Eş-şehîra 
 | 
  
   
الشَّهِيرَة 
 | 
 
| 
   
Özellikle 
 | 
  
   
Hâssaten 
 | 
  
   
خَاصَّة 
 | 
 
| 
   
-de 
 | 
  
   
Fî 
 | 
  
   
فِي 
 | 
 
| 
   
Devlet 
 | 
  
   
Devlet 
 | 
  
   
دَوْلَة 
 | 
 
| 
   
Emirlikler 
 | 
  
   
El-imârât 
 | 
  
   
الْإِمَارَات 
 | 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder