5 Ağustos 2013 Pazartesi

TİRİT – SERİD




Tirit, doğranmış ekmeğin veya yufkanın üstüne et suyu ve et dökülerek yapılan bir yemek çeşididir. Üzerine patlıcan, kabak, patates gibi sebzeler de eklenebilir. Arap Körfezi’ndeki ülkelerde ve Irak gibi diğer arap ülkelerinde ana yemeklerdendir.

Arapça’da serîd olarak adlandırılır.



Tirit

Serîd

ثَرِيد



 Konu ile ilgili video:


Videodaki ilk cümle:


يُعْتَبَرُ  الثَّرِيدُ  مِنَ  الْأَكَلَاتِ  الْخَلِيجِيَّةِ  الشَّهِيرَة  وَ خَاصَّةً  فِي  دَوْلَةِ  الْإِمَارَاتِ

Yuğteberu’s-serîd mine’l-ekelâti’l-halîciyyeti’ş-şehîra ve hâssaten fî devleti’l-imârât.

Tirit, Arap Körfezi’nin meşhur yemeklerinden sayılır, özellikle de Birleşik Arap Emirlikleri Devletinde.



Sayılır,  addedilir

Yuğteberu

يُعْتَبَرُ

Tirit

Es-serîd

الثَّرِيدُ

-den

Min

مِنْ

Yemekler

El-ekelât

الْأَكلَات

Körfeze ait

El-halîciyye

الْخَلِيجِيَّة

Meşhur

Eş-şehîra

الشَّهِيرَة

Özellikle

Hâssaten

خَاصَّة

-de


فِي

Devlet

Devlet

دَوْلَة

Emirlikler

El-imârât

الْإِمَارَات






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder