13 Eylül 2014 Cumartesi

İSTANBUL'DA YEMEK VE PASTA YAPIMI KURSLARI




Ben ortaokulda iken ablamlar pratik kız sanat okulunun yemek kursuna gidiyorlardı. Okulda öğrendikleri yemekleri evde yapıyorlardı. Yaptıkları hamsili pilavın tadı hala damağımda.  O zamanlar bu tarz kurslar sadece pratik kız sanat okullarında ve halk eğitim merkezlerinde vardı.  Kontenjan ve erişim imkanı kısıtlı idi. Artık bu tarz kurslar hem ücretsiz, hem de İstanbul’un bütün semtlerinde var. 

Mutfağa yönelik kurslar İsmek bünyesinde  (Aşçı çırağı) ve (pastacı yardımcısı) adı altında açılıyor. Kayıtlar Eylül sonuna kadar sürüyor ama daha şimdiden pek çok branş asil kayıtları bitirmiş, yedek öğrenci alımına başlamış.

Emine Feray Turan da İsmek’te çalışan yemek ve pasta yapımı usta öğreticilerinden birisi. 


Kendisi Ataşehir Örnek Mahallesinde çalışıyor. Salı ve Çarşamba günleri yemek, Perşembe - Cuma - Cumartesi günleri pasta kursu veriyor.

Kursu bitiren öğrenciler dışarıya sipariş hazırlayıp, kendi iş yerlerini açıyor.

Sadece Türk değil yabancı uyruklu  pek çok öğrencisi var. İşte bir Japon:


Kursta geleneksel Türk mutfağının birbirinden  güzel lezzetlerinin yapımı öğretiliyor. Muhlamadan reçele, sarmadan çiğköfteye kadar ne ararsanız var.










Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Emine Feray Turan’nın sınıfını ziyaret ederken:














Hocamızın kendi orijinal tarifi:İstanbul çorbası





 Linkine tıklayın, ilçe olarak (Ataşehir)i, kurs merkezi olarak (Ataşehir Örnek Mahallesi) ni, branş alan adı olarak (Yiyecek içecek hizmetleri) ni seçin. Artık yemek mi öğrenmek istersiniz, pasta mı, orası size kalmış. Elinizi çabuk tutun, kayıtlar dolmadan yetişin.

Ulaşım: E-5 karayolu Göztepe köprüsünde inip, Örnek mahallesi tabelasından sağa sapıp, 3 - 4 dakika yürüdüğünüzde sağ tarafta, İsmar marketin olduğu binadadır, ulaşımı kolay bir kurs merkezidir.




Kurs

Devra

دَوْرَة

Kurslar

Devrât

دَوْرَات

Yemek pişirme kursu

Devratu’t-tabh

دَوْرَةُ الطَّبْخ

Yemek pişirme kursu

Devratu’t-tahy

دَوْرَةُ الطَّهْي

Yemek pişirme kursları

Devrâtu’t-tabh

دَوْرَاتُ الطَّبْخ

Yemek pişirme kursları

Devrâtu’t-tahy

دَوْرَاتُ الطَّهْي

Pasta tasarımları

Tasâmîmu’l-kağke

تصَامِيم الْكَعْكَة
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder