İnternette rastladığım bu fotoğraf,
kaşık bıçak gibi aletlerin sofraya nasıl yerleştirilmesi gerektiğini
gösteriyor. Bu vesile ile aletlerin isimlerini öğrenelim:
Meyve suyu bardağı
|
Ke’su asîr
|
كَأْسُ
عَصِير
|
Su bardağı
|
Ke’su mâ’
|
كَأْسُ
مَاء
|
Tatlı çatalı
|
Şevke li’l-haleviyyât
|
شَوْكَة
لِلْحَلَوِيَّات
|
Tatlı kaşığı
|
Mil’aka li’l-haleviyyât
|
مِلْعَقَة
لِلْحَلَوِيَّات
|
Ekmek tabağı
|
Tabak li’l-hubz
|
طَبَق
لِلْخُبْز
|
Ekmek bıçağı
|
Sikkîn li’l-hubz
|
سِكِّين
لِلْخُبْز
|
Fincan
|
Fincân
|
فِنْجَان
|
Çorba kaşığı
|
Mil’akatu hasâ’
|
مِلْعَقَة
حَسَاء
|
Yemek bıçağı
|
Sikkînu’t-taâm
|
سِكِّينُ
الطَّعَامِ
|
Salata tabağı
|
Tabaku’s-salata
|
طَبَقُ
السَّلَطَةِ
|
Yemek çatalı
|
Şevketu’t-taâm
|
شَوْكَةُ
الطَّعَامِ
|
Salata çatalı
|
Şevke li’s-salata
|
شَوْكَة
لِلسَّلَطَةِ
|
Kağıt mendiller (peçeteler)
|
Menâdîl varakiyye
|
مَنَادِيل
وَرَقِيَّة
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder