5 Kasım 2016 Cumartesi

Arapça’da sık kullanılan tabirler (deyimler ve atasözleri)




التعبيرات و الأمثلة الشائعة  للناطقين بغير العربية




Marmara İlahiyat Fakültesi’nin hocalarından Suriyeli Ahmed al-Ruhban ve Akdemistanbul  kurumunda Arapça hocası olarak çalışan Rawiya Al-Muhanni ortak bir çalışmaya imza atmışlar. İstanbul Üniversitesi Arap dili ve edebiyatı bölümü hocalarından Yrd. Doç. Dr. Ömer İshakoğlu ise kitabı yayına hazırlamış.

Arapça’da sık kullanılan tabirleri (deyimler ve atasözleri)  bir araya getirerek önce deyimin kullanıldığı bağlamı anlatmışlar. Sonra cümle içinde kullanımına örnek vermişler.

Bir tabiri, o dili anadili olarak konuşan kişiden öğrenmek en doğru yöntemdir. Konuşurken bu tarz deyimleri kullanmak ise o dile hakim olduğunuzu gösterir. Kitap benim hoşuma gitti, umarım siz de hoşlanırsınız






Satın almak isteyenlere:

Akdem yayınları

(0212) 521 41 16

bilgi@akdemyayinlari.com


2 yorum:

  1. enise hocam arapça da fiilden o fiili yapan kişi sıfat fiil nasıl oluşturulur mesela okumak okuyan ya da okumakta olan şimdiki sıfat fiil ve ile geçmiş zaman sıfat ortaç fiili arasında fark var mı yoksa okuyan ile okumakta olan ve okumuş olan aynı şey midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yapının arapçası (ismi fail) olarak adlandırılır. 3 harfli fiiller için kalıbı (fâilun) dur. 4 harflilerde başta mim harfi olur ve sondan bir önceki harf esrelenir. İnternette (ismi fail) olarak aratırsanız pek çok konu anlatımı var.

      Sil