12 Nisan 2020 Pazar

SEN BENİM KAHRAMANIMSIN !








Çocuklar için geliştirilen yeni bir hikaye kitabı, ailelerin Koronavirüs hastalığını COVID-19'u anlamalarına ve bununla başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Dünyanın dört bir yanındaki çocuklar için ve çocuklar tarafından geliştirilen bir hikaye olan “Kahramanım sensin”, dünyanın dört bir yanında koronayla nasıl başa çıktıklarını paylaşmak için zaman ayıran 1.700'den fazla çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmen tarafından şekillendirildi.
COVID-19 salgını sırasında çocukların ruh sağlığı ve psikososyal ihtiyaçlarını değerlendirmek için Arapça, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde küresel bir anket dağıtıldı. Anket sonuçları kullanılarak öyküde ele alınacak konuların bir çerçevesi geliştirildi. Kitap, COVID-19'dan etkilenen birçok ülkedeki çocuklara hikaye anlatımı yoluyla paylaşıldı. Daha sonra hikayeyi gözden geçirmek ve güncellemek için çocuklardan, ebeveynlerden ve bakıcılardan gelen geri bildirimler kullanıldı.
Bu proje: Kuruluşlar Arası Daimi Komite Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Referans Grubu (Inter-Agency Standing Committee Reference Group on Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings ) tarafından geliştirildi. 104 ülkedeki ebeveynler, bakıcılar, öğretmenler ve çocuklara ek olarak küresel, bölgesel ve ülke bazlı uzmanlar tarafından desteklendi.


Hikayenin Türkçesi ve Arapçası olduğu için karşılaştırmalı olarak okuyabilirsiniz:

22 sayfalık pdf şeklindeki hikayenin çeşitli dillerdeki linkleri: (üzerlerine tıklayın)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder